Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok!Fizika háziban valaki segítene?A súrlódást tanultuk

Főoldal » Középiskola » Fizika
395
A vízszintes asztalon fekvő hasábra dinamométer segítségével vízszintes irányban 3 N erőt fejtünk ki.A hasáb eközben egyenletesen mozog az erő hatásának irányába.
a)Mivel egyenlő a hasábra ható súrlódási erő?
b)Hogyan viselkedik a hasáb,és mennyi lesz a súrlódási erő,ha a dinamométer 2 N-t mutat?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
∑F=0, ugye az egyenes vonalú geyenletesen mozgó testre ható eredő erők összege nulla, így az Fs=Fh=3N
a második esetben is ugyan ennyi
0