Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek!

Főoldal » Középiskola » Matematika
429
Trigonometrikus egyenlet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`(cosx)^6 = (cosx)^4`

`y = cosx`

`y^6 = y^4` /behelyettesítve

`y^6 - y^4 = 0` / -y^4

`y^4(y^2-1) = 0` / szorzat akkor nulla, ha az egyik tagja nulla

`y_1 = 0`
`y_2 = +-1`

Visszahelyettesítés:

`cosx_1 = +1 -> 0 + 2k*pi`

`cosx_2 = -1 -> pi + 2k*pi`

`cosx_3 = 0 -> pi/2 + 2k*pi`
0