Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki meg tudja oldani?

Főoldal » Középiskola » Matematika
418
Oldjuk meg a valós számok halmazán:
a) sin(x)= -0,5
b) cos (x)= -0,5
c) tg (x)= 1,5
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
sin(x)= -0,5
x=7π/6 +2·k·π
x=11π/6 +2·k·π

cos (x)= -0,5
x=2π/3+2·k·π
x=4π/3+2·k·π

tg (x)= 1,5
x=0,9828+k·π

k egész szám
0