Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sürgős

Főoldal » Középiskola » Matematika
1085
Oldja meg a valós számok halmazát az alábbi egyenletet : - 2x(négyzeten) +13x+24=0!az egyenlet gyökei x1=. x2=
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
-2x²+13x+24=0

Szimpla másodfokú egyenlet, melynek megoldóképlete:

x1,2=-b± b²-4ac /2a

Behelyettesítek:
a=-2
b=13
c=24

x₁=-13+ 13²-4*(-2)*24 /2*(-2)
Ha ezt kiszámolom, akkor:
x₁=-1,5

x₂=-13- 13²-4*(-2)*24 /2*(-2)
Ha ezt kiszámolom, akkor:
x₂=8
-1