Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika SOS!!!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
331
A 80 méter hosszú, 40 méter széles kertet be szeretnénk keríteni. 2 méterenként 2 méter magas és 10 centi széles négyzetes oszlopokat használunk.
1, Mennyibe kerül, ha 1 köbméter fűrészáru 180000 forintot ér?
2, Hány fordulóval szállíthatjuk haza ha az utánfutó 5 mázsáig terhelhető?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a=80 m
b=40 m

K=2(a+b)
K=2(80+40)=240 m

2 méterenként, azaz:
240/2=120

oszlop:
a=2 m
b=1 m
c=10 cm=0,1 m

1.)
V=abc
V=2*1*0,1=0,2 m³

Ebből összesen 120 db van, azaz:
120*0,2=24 m³

1 m³=180000 Ft
24 m³=180000*24=4320000 Ft

2.)
Ehhez szerintem kéne tudni az fűrészáru tömegét, vagy sűrűségét.
0