Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
338
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a=11,2 cm
b=15,7 cm
γ=68,3°
c=?

Koszinusztétel:
c²=a²+b²-2abcosγ

c²=11,2²+15,7²-2*11,2*15,7*cos68,3°
c²=125,44+246,49-351,68*0,3697467573
c²≈241,89
c= 241,89 ≈15,55 cm
Módosítva: 4 éve
1