Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi 2

Főoldal » Középiskola » Fizika
334
60°C vízet elforralok. Mennyi hőmennyiség kell hozzá, ha a víz 4 liter?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
m=4 kg
tkezdeti=6p °C
tvégső=100 °C
cvíz=4200 J
Q=?

Q=c*m*ΔT

ΔT=tv-tk
ΔT=100-60=40 °C

Q=4200*4*40=672000 J=672 kJ
0