Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika (SűrgősÖ

Főoldal » Középiskola » Matematika
422
1. Feladat = Milyen számjegyek állhatnak x és y helyén, ha 18| 86x425y

2. Feladat = Melyik az a háromjegyű szám, amelyből ha elveszünk 6-ot, akkor 7-tel
osztható számot kapunk, ha 7-et, akkor 8-cal osztható, ha 8-at, akkor 9-cel
osztható számot kapunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, házi
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. feladat:
Ha y=0, akkor x=2
Ha y=2, akkor x=0; 9
Ha y=4, akkor x=7
Ha y=6, akkor x=5
Ha y=8, akkor x=3

2. feladat:
9*8*7-1=503
ellenőrzés: 503-6=497 osztható 7-tel
503-7=496 osztható 8-cal
503-8=495 osztható 9-cel
1