Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS matek 9.o

Főoldal » Középiskola » Matematika
362
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
1.)

f(x)=(x+6)²-4
zh:
(x+6)²-4=0
(x+6)²=4
x+6=±2
x+6=-2
x₁=-8
x+6=2
x₂=-4
ÉK=[-4;∞[

h(x)=-3/4x+3
zh:
-3/4x+3=0
-3/4x=-3
3/4x=3
3x=12
x=4
ÉK=R

e(x)= x+1 
zh:
 x+1 =0
x+1=0
x=-1
ÉK=[0;∞[

g(x)=-|2x-10|+2
zh:
-|2x-10|+2=0
-|2x-10|=-2
|2x-10|=2
2x-10=-2
2x-10=2
x₁=4
x₂=6
ÉK=]-∞;2]
0

2.)
(5-2)²-4=3²-4=9-4=5
0

3.)
Csatoltam a képeket.
0