Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
455
Jò e igy ahogy megcsináltam?
De a harmadiknál megakartam, plussz a törteseknél.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Már a második se jó:
5x-1=0 Először gondoskodunk róla, hogy csak x-es tag legyen baloldalt, tehát hozzáadunk 1-et:
5x=1 /most már oszthatsz 5-tel
x=0,2
0