Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
819
egy 10 m×8 m-es téglalap alapra 3,5 m magas tetőt készítettek. hány m2-t kell cseréppel befedni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A gúla palástjának felszínét kell meghatároznunk.

y²=4²+3,5²
y²=16+12,25
y²=28,25
y= 28,25 
y≈5,31 m

x²=3,5²+5²
x²=12,25+25
x²=37,25
x= 37,25 
x≈6,10 m

Háromszög területe: a*ma/2 vagy b*mb/2, stb

Az egyik háromszög:
a=5+5=10 m
Itt az ma az y.

Ta=10* 28,25 /2≈26,57 m²

b=4+4=8 cm
Itt az mb az x.

Tb=8* 37,25 /2≈24,41 m²

Tpalást≈101,97 m²≈102 m²
1