Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
471
Próbálkoztam, de nem tudok rájönni, hogy hogyan kéne felírnom az adatokat, így jóformán hozzá sem tudok kezdeni. :/

Egy 16000 Ft-os árú árát két egymás utáni alkalommal ugyanannyi százalékával növelték, így az új ár 25000 Ft lett. Hány %-os volt az árnövekedés az egyes alkalmakkor?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
(16.000 * X) * X = 25.000
16.000X2 = 25.000
X2 = 1,5625
X = 1,25

Tehát 25%-os emelés volt mind két esetben.

Ellenőrzés: 16.000 * 1,25 *1,25 = 25.000
2