Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

FIZIKA

Főoldal » Általános iskola » Fizika
395
Szorgalmi: A 230 V feszültségű áramforráshoz kapcsolt kézi fúrógép teljesítménye 550 W.
Mennyi ideig lehet használni 1,1 kWh elektromos energia felhasználásával? Mekkora erősségű áram halad át a fúrógép motorján?
Szorgalmi: A 230 V feszültségű áramforráshoz kapcsolt porszívó teljesítménye 1200 W.
Mennyi ideig lehet használni 2,4 kWh elektromos energia felhasználásával? Mekkora erősségű áram halad át a porszívó motorján?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
t=1100/550=2h=7200s
I=550/230*7200=3,31*10-4

t=2400/1200=2h=7200s
I=1200/230*7200=7,24*10-4
1