Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

1.) Írjunk fel olyan másodfokú egyenletet amelynek gyökei a következő számpárok:

Főoldal » Középiskola » Matematika
670
1.) Írjunk fel olyan másodfokú egyenletet amelynek gyökei
a. 2 és 4
b. -3 és 5
c. 23 és -32
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Javítás!!!

c. 2/3 és -3/4
Módosítva: 4 éve
0

(x-2)*(x-4)=x2-2x-4x+8=x2-6x+8=x^2-6x+8
(x+3)*(x-5)=x^2+3x-5x-15=x^2-2x-15
(x-2/3)*(x+3/4)=x^2-2/3*x+3/4*x-6/12=x^2+1/12*x-1/2
0