Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűség számítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
362
Vegyszeres szúnyogirtás során a szúnyogok 70%-a elpusztul. A második permetezés már csak az életben maradottak 40%-át pusztítja el (ellenálló képesség fejlődik ki a „túlélőkben”). A harmadik irtás már csak a megmaradt szúnyogok 20%-ára halálos.

c) Sanyi, a szúnyog, túlélte az első permetezést. Mekkora az esélye annak, hogy NEM éli túl a további kettőt?

Gondolom 0,4×0,2=0,08 , nem?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
De igen, jól gondolod, 0,4 * 0,2 = 0,08 = 8% a megoldás.
0