Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek gyök!

Főoldal » Középiskola » Matematika
666
Hogy számoljuk ki?
Ez mind a gyök alatt van: 7+4gyök3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`sqrt(7+4·sqrt(3))`
Ezt csak számológéppel tudod kiszámolni, és a legjobb belülről kifelé menni:
`sqrt(3)` ≈ 1,732
4·1,732 = 6,928
7+6,928 = 13,928
`sqrt(13.928)` = ... ezt már számold ki te
1