Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűség számítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
361
Sziasztok!

Valaki elmagyarázná nekem, hogy jönnek ki ezek a számok?
Csak úgy tudom megcsinálni, ha az összes lehetőséget leírom, de az a b)-nél elég macerás.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Két kockánál: az első kockával hatféle míg a második kockával már csak ötféle számot dobhatunk. Ezért a kedvező esetek száma 6*5=30
p=30/36
Három kockánál: az első kockával hatféle míg a második kockával már csak ötféle számot dobhatunk, a harmadik kockával már csak négyféle számot dobhatunk, hiszen a három kockán különböző számoknak kell lennie. 6*5*4
p=120/216
0