Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Előre is köszönöm

Főoldal » Középiskola » Matematika
435
Egy áruházi akció során egy 3000 Ft-os játék árát 20%-kal csökkentették. Ebből az árból még 10%-ot engedték. Mennyit fizettünk így a játékért?

Egy téglalap egyik oldala 15,3 m, a másik ennek 1,2 - szeress. Egyik oldalát 25%-kal növeljük. Hány %-kal csökkentsük a másikat, hogy ne változzon a területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.)
3000*0,8*0,9=2160 Ft

2.)
a=15,3 m
b=15,3*1,2=18,36

T=ab
T=15,3*18,36=280,908 m³

15,3*1,25=19,125

280,908÷19,125=14,688 m

14,688÷18,36=0,8

1-0,8=0,2, azaz 20%-kal kell csökkentenünk.

Szólj, ha valami nem világos!
0