Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gondolkodós kérdés

Főoldal » Középiskola » Matematika
762
A mesebeli róka a következő egyezséget kötötte egy legénnyel: ahányszor átmegy a hídon, mindannyiszor a róka megkétszerezi a pénzét, s ebből a pénzből kell 24 krajcár vámot fizetnie. A legény azt hitte, hogy ily módon sok pénzhez juthat, de nagyot csalódott. Amikor ugyanis harmadszor ment át a hídon és kifizette a vámot, nem maradt egy krajcárja sem. Mennyi pénze volt a legénynek, amikor az egyezséget megkötötte?

Előre is nagyon szépen köszönöm a megoldást!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
21 krajcár
Mivel:
21×2-24=18
18×2-24=12
12×2-24=0
1