Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek helyettesítés

Főoldal » Középiskola » Matematika
424
x=-2
(2x-5)^2-3x ^2+5=
(4+8x)(4-8x) -(12x+1)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
x=-2
(2x-5)²-3x²+5=81-12+5=74
(4+8x)(4-8x) -(12x+1)=-12·20-(-23)=-217

Az x helyére beírsz mindenhová -2-t és kiszámolod. Ha másként nem megy akkor számológéppel.
1