Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kerlek segitsetek matek hazi doga

Főoldal » Általános iskola » Matematika
888
Pitagorasz tetel feladatok valaki segit
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Kerlek
1

1) ABC, pitagorasz,  146 
2) http://i.imgur.com/dr35RWJ.png (az ábrából minden kiolvasható)
3) Pitagorasz tételt alkalmazva: a²+a²=(a+5)²
Ebből megkapjuk, hogy a²-10a-25=0. Másodfokú egyenlet megoldóképlettel megkapjuk, hogy a=10+10* 2 .
A terület: T=a*a/2=291,42 cm².
4) a) Ha behúzzuk a kettő szakaszt, mely a/2 és a oldal hosszúak, egy derékszögű háromszöget kapunk. Pitagorasz tétellel megkapjuk, hogy a keresett szakasz hossza  5 a.
A többi feladatrész ugyanígy megoldható, ha derékszögű háromszögeket keresel és húzol be ;)
0