Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok!Valaki tudna megint segíteni fizika háziból?Most nagyon levagyok maradva mert beteg voltam 1 hétig és most nem értek semmit belőle.Az erőt tanultuk

Főoldal » Középiskola » Fizika
347
Minden esetben határozzátok meg a rugó merevségét:
F rug =10 N,x=0,2m; b)F rug =3 kN,x=0,15 m; c)F rug= 2,1N,x = 3,5 mm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
Tudol segiteni insta nev vagy mess?
0

Szia! A rugó merevségét a "D" jelöli, amit direkciós állandónak is nevezünk. Ennek a mértékegysége a N/m. Ez azt mutatja meg, hogy mekkora erő kell ahhoz, hogy a rugót 1m-rel megnyújtsuk.
Szóval, ebből a gondalt menetből oldjuk meg a következő feladatokat.:
Fr=10N
x=0,2m
D=Fr/x=10/0,2=50N/m

b.)D=3000/0,15=20000N/m

c.) D=2,1/0,0035=600N/m
0