Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitenétek?

Főoldal » Középiskola » Matematika
445
Egy háromszög két oldalának összege 45 cm, valamint a velük szemben levő szögek 34 fok 2 perc 91 fok 7 perc. Mekkorák a háromszög oldalai?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a + b = 45
Tehát
a = 45 - b

Szinusz tétel miatt:

Sin(alfa) / Sin(béta) = a / b
Ha a helyére behelyettesítesz (45-b)-t akkor megkapod az eredményt.

0