Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Általános iskola » Kémia
415
Segítsetek kérlek a 3 és a 4 feladatban,meg egy kis magyarázat is jól jönne hogy néz szoba megoldás ami
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
3.
Oldhatóság: mSó/mvíz ---> azaz mössz= msó + mvíz ---> w%=msó/mössz*100
222/322*100=68,9% os AgNO3 oldat
65,2/165,2*100=39,5% KBr oldat
6,4/106,4*100=6,0% KMnO4 oldat
9,6/109,6*100=8.8% NaHCO3 oldat
70/170*100=41,2 NaS2O3 oldat

4.
Ha valamiből több van akkor a töménysége is nagyobb feltéve hogy tudja még oldani a hozzáadott anyagokat
a) >
b) = 200*0,08=16g mindkettőből ugyanannyi tömegű kell
c) = ugyancsak 100*0,1=200*0,05
d) < 5 g o.a 40g o.a
e) > 5/80*100=6,25 18/318*100=5,66
0