Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek légyszíves! Hogyan tudom ábrázolni a következőt függvényen?

Főoldal » Középiskola » Matematika
404
X—>2x-1
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
algebra
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egyenlővé teszed 0-val.
2x - 1 = 0
2x = 1
x = 1/2

Megvan x ami 1/2 és meg van y ami - 1
Tehát be jelölsz 1 pontot (-1)- nél. Felet jobbra 1-t fel. Majd Balra is felet balra 1-et le és így tovább. Majd megkapod az egyenest.

Módosítva: 4 éve
0