Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
389
Tudna valaki segíteni? Csatoltam a képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
Helló Feri!

Ez melyik Újgenerációs általános matek tankönyvből van? :) Lehet nekem megvan a megoldása! Ha gondolod, előkeresem és email-ben eljuttatom számodra!

Címem: [email protected]! Ide írj és küldöm, amint megkerestem és megtaláltam! (7. és 8. osztályosé megvan)
0

Csatoltam képet.
2

Szia! A megoldások:
7. feladat: a; 10+4-10-4-13+16 = 16-13 = 3 a jó megoldás;
b; 2×(-6-0,5) + 5×(1+6) = 2×(-6,5) + 5×7 = -13+35 = 35-13 = 22 a jó megoldás;
c; Az összevonások után: (-38×b) = (-38)×(-3,6) = +136,8 a jó megoldás;
d; Felbontva a zárójeleket és összevonva: (12a+24)-20+12b-2b+3a = 15a+10b+4 = 12,5+(-12)+4 = 4,5 a jó megoldás! :)

Levezettem persze, magamtól is meg tudom oldani, de nem örülnél egy megoldókulcsnak, amibe minden benne van ? :)
1