Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

8.osztaly matek hazi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
614
Valaki legyszi ezt megtudna nekem oldani? Szamolassal meg minden:
1.
b, Egy pozitív számnak és a nyolcszorosának a szorzata 50.Melyik ez a szám?

c, Egy szám a hétszeresénél 2-vel kisebb szám különbsége 68.Melyik ez a szám?

2.A moziban 175-nél több, de 185-nél kevesebb néző volt. Kétszer annyi gyerek volt köztük, mint felnőtt. A felnőttek között a nők és a férfiak aránya 3:2 volt. Hány gyerek volt a moziban? Ez a kódhoz szükséges harmadik szám.

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.)

b)
x*8x=50
8x²=50 /÷8
x²=50/8=25/4
x₁=5/2
x₂=-5/2

De csak az első szám a jó megoldás, mert az pozitív.

c)
x-(7x-2)=68
x-7x+2=68
2-6x=68 /-2
-6x=66 /÷(-6)
x=-11

2.)
nők száma: 3x
férfiak száma: 2x
gyerekek száma: 2(3x+2x)=10x

2x+3x+10x<185
15x<185 /÷15
x<185/15
x<37/3

2x+3x+10x>175
15x>175 /÷15
x>175/15
x>35/3

Melyik az az egész szám, ami kisebb, mint 37/3, de nagyobb, mint 35/3?

A 36/3, azaz a tizenkettő. Tehát 12 gyerek volt a moziban.
Módosítva: 4 éve
1