Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek gyökös kérdés

Főoldal » Középiskola » Matematika
510
Hogyan lesz 4/gyök2-ből 2*gyök2?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, gyök
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Gyöktelenítéssel:

4 / √2 * 1 =
4 / √2 * √2 / √2 =
(4 * √2) / (√2 * √2) = (4 * √2) / 2 = 2 * √2
1