Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mennyi a víz anyagmennyiség százalékos és tömegszázalékos összetétele?

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
485
Számítsa ki a víz anyagmennyiség-százalékos és tömegszázalékos összetételét! A (H)= 1,01; A (O)= 16,00
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, számolás, tömegszázalék, számítás, anyagmennyiség
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
n:
`H_2O` `->` `n_(H):n_(O) = 2:1`
`H: 66.67%`
`O:33.33%`

m:
`100` `mol` ` H_2O`:
`66.67mol H` `-> 66.67g H`
`33.33mol O` `-> 533.3g O`

`sumM = 599.95g`

`H: (66.67g)/(599.95g) = 11.11%`

`O: (533.3g)/(599.95g) = 88.89%`
Módosítva: 4 éve
1