Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Köszönöm

Főoldal » Középiskola » Matematika
391
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Rajzolj ábrát, abból rögtön látszik.
β = π/4 = 45°
Ez a B-nél lévő szög.
Az A-nál 90° van, ezért a C-nél 180°-90°-45° = 45°
Vagyis ez egy egyenlő szárú háromszög, ezért AB = AC
Az is 6 centi.
0