Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
586
egy kör adott íven nyugvó kerületi és közzéponti szög nagyságának összege 7π/5
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szögek összege fokban kifejezve: 252°
Kerületi és középponti szögek tétele alapján a középponti szög kétszer akkora, mint a kerületi szög.
Kerületi szög: x
Központi szög: 2x

2x + x = 252°
3x = 252°
x = 84°

Tehát a kerületi szög: 84°
A központi szög: 2 * 84° = 168°
Módosítva: 4 éve
0