Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

HALMAZOK

Főoldal » Középiskola » Matematika
1009
Melyik halmaz véges, melyik végtelen? Ha a halmaz végesadjuk meg az elemeinek a számát.
A={ Pozitív egész számok }
B= { A londoni olimpián aranyérmes magyar sportolók }
C= { A Naprendszerünk bolygói }
D= { Prímszámok }
E= { A tízes számrendszer számjegyei }
F= { 21-nél nem nagyobb, 3-al osztható pozitív egész számok }
G= { 0;2;4;6;...;50 }
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A = végtelen
B = véges, elemeinek száma: 8
C = véges, elemeinek száma: 8
D = végtelen
E = véges, elemeinek száma: 10
F = véges, elemeinek száma: 7
G = véges, elemeinek száma: 26
Módosítva: 8 éve
1