Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szélsőérték

Főoldal » Középiskola » Matematika
356
f(x)=Sinx²×cosx⁴+sinx⁴×cosx²
Kéne a maximum és a minimum értek és a helyük. Valaki letudna nekem vezetni? Előre is koszonom
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
sin²x·cos⁴x+sin⁴x·cos²x=sin²x·cos²x·(cos²x+sin²x)=sin²x·cos²x·1=(sinx·cosx)²=(1/2·sin2x)²=0,25·sin²(2x)
Mivel a sin minimuma -1, maximuma +1 ezért a sin²(2x) minimuma 0, maximuma +1.
Az eredeti függvényednek a minimum értéke 0, maximum értéke 0,25
a minimumhelyek és maximumhelyek meghatározását rád bízom.
0