Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia 9.osztály

Főoldal » Középiskola » Kémia
424
a) Hány gramm NH3 oldódik 500cm³, 0,2mol/dm³ oldatban?
b) 100g 25%-os oldalhoz, még 25g cukrot teszünk. Mennyi lett a tömeg%-os összetétele?
c) 40°C-on 100g víz 40g sőt old. Mennyi só válik ki 100g oldatból, ha 20°C-on már csak 15g az oldhatósága?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Sürgős kémia
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
a,
`m_(NH_3) = 0.5dm^3*0.2(mol)/(dm^3)*17g/(mol) = 1.7g`

b,
keverési egyenlet:

`100g*0.25+25 = 125*w_3`
`w_3= 20%`

c,
`w_1 = (40g)/(140g) = 0.2857`
`w_3 = (15g)/(115g) = 0.13`

Keverési egyenlet:
`100*0,2857-x=(100-x)*0,13`
`x = 17.9g`
Módosítva: 4 éve
0