Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia 7

Főoldal » Középiskola » Kémia
350
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`m_(gáz) = n_(gáz)*M_(gáz) = (V_(gáz))/(V_m)*M_(gáz)`

Ahol `V_m = 24.5(dm^3)/(mol)` (standard állapot)

Behelyettesítve:
a,
`(2dm^3)/(24.5(dm^3)/(mol))*32g/(mol) = 2.61g`

b,
`(6.25dm^3)/(24.5(dm^3)/(mol))*17g/(mol)`

c,
`(7.35dm^3)/(24.5(dm^3)/(mol))*36.5g/(mol) = 10.95g`

d,
`(1000dm^3)/(24.5(dm^3)/(mol))*71g/(mol) = 2.90kg`
Módosítva: 4 éve
1