Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia 8

Főoldal » Középiskola » Kémia
294
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
A normálállapot miatt egy mol gáz térfogata `22.41(dm^3)/(mol)`

a,
`(11g)/(44(g)/(mol)) = 0.25mol` `0.25mol*22.41(dm^3)/(mol) = 5.6 dm^3`
b,
`(192g)/(64(g)/(mol)) = 3mol` `3mol*22.41(dm^3)/(mol) =67.23dm^3`
c,
`(7g)/(28g/(mol)) = 0.25mol` `0.25mol*22.41(dm^3)/(mol) = 5.6dm^3`
d,
`(2000g)/(16g/(mol)) = 125mol` `125*22.41(dm^3)/(mol)=2801.25dm^3`

Módosítva: 4 éve
1