Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
395
matek házi , linkbe küldtem remélem jó lesz
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
bocsánat annyi még , hogy 3 a, b, d
0

3.)
x=2 y=-1

a)
4(y³-x⁵) azaz
4(-1³-2⁵) Ha negatív számot páratlan kitevőre emelkünk, akkor negatív marad, tehát -1³=-1
4(-1-32)=4*(-33)=-132

b)
xy²+5xy-7 azaz
2*(-1)²+5*2*(-1)-7 Ha negatív számot páros kitevőre emelünk, akkor pozitív szám lesz, tehát -1²=1
2*1+(-10)-7=2-10-7=-15

c)
1/2x-y+(xy)/(x+y) azaz
1/2*2-(-1)+(2*-1)/(-1+2)
1+1+(-2/1)=1+1-2=2-2=0
0

Upsz, a d kimaradt:

d)
x²-y²+2y azaz
2²-(-1)²+2*(-1)=4-1+(-2)=3-2=1
0