Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
2150
Hányszor több időre van szükség az m tömegű, 20⁰C hőmérsékletű víz 100⁰C-on történő elforralásához, mint 100⁰C-ra való felmelegítéséhez ha a melegítő teljesítménye mindkét esetben azonos? ( A víz fajhője c=4,2 KJ/ kg x K, forráshője Lf=2256 KJ/kg)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Meg kell nézni, hogy melyikhez mennyi energia szükséges.
Q1 = m*c*ΔT
Q1 = m * 4,2 * 80 = 336m KJ

Q2 = m * Lf = m * 2256m KJ

Q2/Q1 = 2256/336 = 6.71-szer több időre van szükség.
0