Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
620
Számítsuk ki α szögfüggvényeit négy tizedesjegy pontossággal α meghatározása nélkül, ha sina = 0,7
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
sin²α+cos²α=1
0,7²+cos²α=1
0,49+cos²α=1
cos²α=1-0,49=0,51
cosα= 0,51 

tgα=sinα/cosα=0,7/ 0,51 

ctgα=1/tgα= 0,51 /0,7

Beütöd a gépbe és kiszámold 4 tizedesjegy pontossággal
1

Nekem ez a megoldás jobban tetszik:
1