Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sakkverseny,matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
1244
Egy sakkverseny minden résztvevője pontosan egy játszmát játszott a többi résztvevő mindegyikével. Ezen a versenyen összesen 153 három partit játszottak le.Hányan vettek részt a versenyen?
(nagyon megköszönném ha valaki le tudná vezetni,X és y-al)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
milyen x és y-al? Ez kombinatórika nincs x és y
n * (n-1)/2 = 153
n2 - n = 306
n2 - n -306 = 0
n1 = -17
n2 = 18 és ez lesz a megoldás mert 18 résztvevő volt.
ízi pízi
Módosítva: 4 éve
0