Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
435
7xy-14x ^2 y+21x ^2 y^2=
8x ^4 y^2-18x ^5 y=
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

4
Szia! Nem tudom értelmezni a feladatot. mik vannak az egyenlőségjel után? Mi a kérdés? Fénykép jobb lenne.
Módosítva: 4 éve
0

Úgy látom ide már ész kell. Mindjárt megoldom neked. Csak szorzattá kell alakítani.
Módosítva: 4 éve
0

Ezek összegalakban felírt algebrai kifejezések. Arra tudok következtetni, hogy a szorzattá alakításuk a feladat.

7xy-14x²y+21x²y²=7xy(1-2x+3xy²)

8x⁴y²-18x⁵y=2x⁴y(4y-9x)
Módosítva: 4 éve
0

Na mutatom jól figyelj!
Az első: 7xy * (1 + 2x + 3xy)
A második: 2yx4 * (4y - 9x)
0