Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Általános iskola » Fizika
453
Egy golyó tömege 1 kg Ezt a golyót 2 fiú közül az egyik 1,5 s a másik 2 s alatt gyorsított fel nyugalmi helyzetből 5 m/s sebészűre
Melyik fejtett ki nagyobb erőt ?
Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Ránézésre látszik, hogy az első, de azért kiszámolom:

F=ma

a=(v-v0)/t

m=1 kg
t₁=1,5 s
t₂=2 s
v0=0 m/s
v=5 m/s

a₁=(5-0)/1,5=10/3≈3,3 m/s²

a₂=(5-0)/2=2,5 m/s²

F₁=1*3,3=3,3 N

F₂=1*2,5=2,5 N

3,3>2,5

Az első fejtett ki nagyobb erőt.
0