Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
929
1) Egy négyzet oldalai 5 cm hosszúak. Mekkora a négyzet átlója? (készítsen ábrát!)

2) Egy téglalap oldalai 6 és 8 cm hosszúak. Mekkora a téglalap átlója? (készítsen ábrát!)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. Rajzolsz egy négyzetet és a két átellenes csúcsát összekötöd! Kapsz két derékszögű háromszöget az egyikre felírod a Pitagorasz tételt.
5²+5²=x² amiből x= 50  cm= 7,07 cm
2. Téglalapot rajzolsz egy átlóval. 6²+8²=x² amiből x=10 cm
1