Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
500
....
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az a esetben a T2003 adott és keressük a T2007-et ráadásul mivel későbbi adatot keresünk simán használhatjuk a már ismert képletet:
Tn=T0*(1+p/100)n
Tn=?, T0=41,9millió, p=5,4% n=2007-2003=4év
Behelyettesítve:
Tn=41,9m*(1+5,4/100)4
Tn=41,9m*(1,054)4
Tn=41,9m*1,2341=51708790db

A b esetben szintén az ismert képletet használjuk, de visszafelé számolunk:
Tn=T0*(1+p/100)n
Tn=41,9millió, T0=?, p=1,1% n=2003-1997=6év
Behelyettesítve:
41,9millió=T0*(1+1,1/100)6
41,9millió=T0*(1,011)6
41,9millió=T0*1,0678 /:1,0678
39239557=T0, vagyis 1997-ben még csak 39239557db autót gyártottak.
0