Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Kérlek segítsetek!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
434
Sziasztok. Valamennyire meg van, de biztos szeretnék lenni benne. Valaki segítene megoldani, hogy tudjam le ellenőrizni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
8. osztály, #algebra, #matematika
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. számtani közép: (a^2+b^2+2ab)/3=(a+b)^2/3=12^2/3=48

2. (x-6)*(x-4)
a szorzat akkor lesz prím, ha az egyik tényező 1, a másik szintén prímszám.
a) n-6=1 -> n=7 -> n-4=3; 1*3=3 prímszám
b) n-4=1 -> n=5 -> n-6=-1 nem mo.
Tehát n=7.

3.
a) (x+2)^2-(x+1)^2=(x^2+4x+4)-(x^2+2x+1)=2x+3
b)  2 ^2- 2 ^2=0
c) A=1+E(1)+E(2)+E(3)+E(4)=4+5+7+9+11=36=6^2

4.
a) E(x)=x(x-2)(x^2-2x+2)+1=(x^2-2x)(x^2-2x+2)+1
legyen t=x^2-2x, akkor
E(x)=t(t+2)+1=t^2+2t+1=(t+1)^2=(x^2-2x+1)^2=(x-1)^4
b) E(-1/2)=E(5/2)?
E(-1/2)=(-3/2)^4=(3/2)^4
E(5/2)=(3/2)^4
c)E(n)=0, n-?
(n-1)^4=0 -> n=1

0