Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
462
36 37 38as feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
36. a2010=a2000*(1+p/100)n /behelyettesítve:
a2010=9800*(1-3/100)10
a2010=9800*(1-0,03)10
a2010=9800*(0,97)10
a2010=9800*0,7374=7226fő

37. T0=500000 n=8év p=6% T8-T0=?
T8=T0*(1+p/100)n /behelyettesítve:
T8=500000*(1+6/100)8
T8=500000*(1.06)8
T8=796924Ft
Amiből a haszon: T8-T0=796924-500000=296924Ft

38. T0=100000, p1=8%, p2=6%, n1=5év, n2=15év
T20=T0*(1+p1/100)n1*(1+p2/100)n2 /behelyettesítve:
T20=100000*(1+8/100)5*(1+6/100)15
T20=100000*(1,08)5*(1,06)15
T20=100000*(1,47)*(2,396)=352212Ft

1