Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Előre is köszönöm

Főoldal » Középiskola » Matematika
450
Egy téglalap egyik oldala 6,3 cm a területe 54,81 cm2. Mekkora a másik oldala? Mekkora a területe?
Mennyi a sűrűsége annak az anyagnak, amelyből az a szobor készült, amelynek térfogata 42,875 dm3, a tömeg pedig 334,425 kg?
Milyen magasan áll a víz abban a tartályban, amely téglatest alakú, alapélei 1,2 m és 0,8 m és 1,44 m3 víz van benne? Hány hl víz ez?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.)
a=6,3 cm
T=54,81 cm²
b=?
K=?

T=ab
54,81=6,3b /÷6,3
b=8,7 cm

K=2(a+b)
K=2(6,3+8,7)=30 cm

2.)
V=42,875 dm³=0.0429 m³
m=334,425 kg
ρ=?

ρ=m/V
ρ=334,425÷0.0429≈7795,45 kg/m³

3.)
a=1,2 m
b=0,8 m
V=1,44 m³=14,4 hl
c=?

V=abc
1,44=1,2*0,8*c
1,44=0,96c /÷0,96
c=1,5 m
0