Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos matek házi(?)

Főoldal » Általános iskola » Matematika
580
Határozd meg A={2,4,6,8,10} összes olyan részhalmazát melynek eleme 2 és 8 is.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, részhalmaz, halmazok
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A 2 és 8 mellett még a 4;6;10 szerepelhet benne. Mindegyik vagy benne van, vagy nem, ezért 2·2·2 = 2³ = 8 részhalmaz lesz. 0-tól kezdem a számolást, nem egytől, mert a nulladik az, hogy egyik sincs benne:
0: {}
1: {10}
2: {6}
3: {6;10}
4: {4}
5: {4;10}
6: {4;6}
7: {4;6;10}
(csak zárójelben: kettes számrendszerben számoltam 0-tól 7-ig, úgy írtam fel a halmazelemeket. Nem kell megértened, nem érdekes, de ha akarod, elmagyarázhatom.)

Persze rakd közéjük a 2 és 8-at is, de azt már rád bízom.
0