Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
2574
Mennyi hőre van szükség, hogy 5 kg -10 C hőmérsékletű jeget megolvasszunk ( A jég fajhője c=2,093 KJ/kg x K, olvadáshője pedig L ₀= 335 KJ/ kg)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
2 lépéses:
1. lépés: jég melegítése (fajhő * tömeg * hőmérséklet változás)
2. lépés: jég felolvasztása (olvadáshő * tömeg)

1. lépés
Q1 = m*c*ΔT
Q1=5*2,093*10=47,9 KJ

2. lépés
Q2 = m*L₀
Q2 = 5*335 = 1675 KJ

Tehát összesen Q1+Q2.
0