Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia számítás

Főoldal » Középiskola » Kémia
363
Sziasztok! Ebben tud valaki segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`2Mg + O_2 -> 2MgO`

`m_(MgO) = (0.065/24)*(24+16) = 0.108g`

`2Al + 3Br_2 -> 2AlBr_3`

`m_(AlBr_3) = (13/27)*(27+3*79.9) = 128.4`

`2Na + 2H_2O -> 2NaOH + H_2

`m_(H_2) = (3.45/23)*1/2*2 = 0.15g`

`Mg + 2HCl -> MgCl_2 + H_2`

`m_(H_2) = (28.2/24)*2 = 2.35g`
1